Barrita Glas

Loopbaan

Barrita Glas (1965) is associate partner van Digital. Zij is sinds 1997 actief als informatie-architect en specialist digitaal en zaakgericht werken. Barrita heeft onder meer ervaring in ontwerp en implementatie van kennisbanken en intranetsites. De laatste jaren heeft zij zich met name toegelegd op digitaal en zaakgericht werken. Haar specialisaties: quick-scan informatievoorziening, functionele inrichting informatiesystemen, procesontwerp digitaal werken, ontwikkelen zaaktypecatalogus, implementatie digitaal en zaakgericht werken.

Barrita is analytisch, doorgrondt knelpunten snel en stelt reële oplossingen voor. Zij heeft er plezier in om abstracte concepten en modellen concreet en begrijpelijk aan anderen uit te leggen. Hiermee is zij bij uitstek een bruggenbouwer tussen ICT en eindgebruiker.

Als persoon is Barrita toegankelijk en communicatief. Zij kan zij zich goed inleven in de situatie van medewerkers. Zij heeft het vermogen om hen te enthousiasmeren en in de nieuwe ontwikkelingen mee te nemen.

Achtergrond

Barrita heeft haar wortels in de letteren. Ze heeft Nederlands gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Middelnederlandse Letterkunde. Na een periode diverse functies vervuld te hebben bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht is zij de opleiding Informatiedienstverlening – en management gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Sinds 1997 werkt zij als informatiearchitect en adviseur digitaal en zaakgericht werken. Ze heeft veel voor banken- en verzekeringsmaatschappijen gewerkt. De laatste jaren werkt zij voornamelijk voor de overheid (zowel rijksoverheid als gemeentelijke overheid). De noodzakelijke theoretische kennis heeft zij opgedaan in de Master Architectuur in de digitale wereld aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Motto

Alles van waarde is weerloos (Lucebert)

Onze partners

Laat een bericht achter.