Microsoft streeft naar bijna fysieke digitale samenwerking

Wie nu al horendol wordt van de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitaal samenwerken… bijvoorbeeld bij zijn overheidsorganisatie. Die kan zich maar beter rap voorbereiden op ECHT NIEUWE ontwikkelingen.

De nieuwe manier van werken wordt namelijk niet alleen hybride – de een werkt thuis en de ander op kantoor – maar ook nog eens virtueel: je zit thuis, maar intussen zit je digitale alter ego op kantoor met alter ego’s van collega’s te vergaderen.

Microsoft ziet ook brood in zo’n toekomst en heeft Mesh op de markt gezet: “een online platform waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen maken voor artficial en virtual reality”. Dat meldt Tweakersnet.

Mesh richt zich op het doorontwikkelen van applicaties waarbij meerdere mensen tegelijk in dezelfde digitale omgeving werken en daarin ook als avatars aanwezig zijn. Niet zomaar een avatar in de zin van een simpel plaatje van jezelf, zoals op Facebook. Maar een avatar met romp, hoofd en handen. “De posities van deze lichaamsdelen zijn gebaseerd op de posities van de headset en de eventuele controllers van de gebruikers.”

En over niet al te lange tijd moet het mogelijk zijn om ‘fotorealistische holografische mensen’ te zien.

Microsoft richt zich met Mesh nadrukkelijk op de zakelijke markt.

TweakersNet maart 2021