Ronald Groeneweg

Loopbaan

Ronald Groeneweg (1967) is managing partner van Digital. Hij begon zijn loopbaan in 1986 als medewerker op de postkamer van de tabaksfabriek van Van Nelle in Rotterdam. Hij werkte later voor Doxis, Nutsbedrijf Amstelland en ENECO Energie, altijd op het terrein van informatiemanagement.
Ronald koos in 2001 voor Digital. Hij heeft in de loop van de jaren voor allerlei overheden en bedrijven gewerkt. In alle denkbare rollen: projectleider, projectsecretaris, functioneel ontwerper, adviseur, plannenmaker, trainer, verandermanager, inhoudelijk deskundige.
Daarnaast schreef Ronald een aantal standaardwerken op het vakgebied, onder meer het veelgelezen De Zaak X, De Zaak Y en De Laatste Zaak (in voorbereiding).

Achtergrond

Ronald Groeneweg studeerde een jaar lang klassiek Hebreeuws aan de Rijksuniversiteit Groningen (1985-1986) en daarna geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij publiceerde verschillende boeken en artikelen over de geschiedenis van de Nederlandse literatuur en over Rotterdamse onderwerpen. Hij is kenner bij uitstek van het werk van Ezra Pound.

Motto

“Ik zie een man langskomen met een plank op zijn fiets, en heb meteen het verlangen om zo’n man te zijn. Die man gaat iets maken dat ergens toe dient.” (Gerrit Krol)

Portret

AG Connect maakte in 2017 een portret van Ronald. Interesse? Klik hier

Ronald Groeneweg

Onze partners

Laat een bericht achter.